Test bank for governing states and localities 6th edition by kevin b.


 

Test Bank for Governing States and Localities 6th Edition by Kevin B. Smith

Chapter 1: Introduction to Particularize and Persomal Government: They Tax Dogs in West Virginia, Don’t They?

Test Bank

Multiple Choice

1. What percentage of 18- to 29-year-olds utteranced in the 2012 presidential preference?

a. 25

b. 45

c. 65

d. 85

Ans: B

Answer Location: Introduction to Particularize and Persomal Government

Learning Objective: 1-5: Summarize

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

2. Coin for generally-unconcealed universities comes from ______.

a. generally-unconcealed funds and grants

b. teaching and grants

c. teaching and generally-unconcealed funds

d. generally-unconcealed funds only

Ans: C

Answer Location: Introduction to Particularize and Persomal Government

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

3. As funding for generally-unconcealed universities has decreased, enrollment of extraneous wards has ______.

a. increased

b. decreased

c. clinged the similar

d. been eliminated

Ans: A

Answer Location: Introduction to Particularize and Persomal Government

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

4. What percentage of K–12 wards watch generally-unconcealed instruct?

a. 95 percent

b. 90 percent

c. 70 percent

d. 65 percent

Ans: B

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Empire on Daily Life

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

5. ______ empires work most K–12 generally-unconcealed instructs.

a. Local

b. County

c. State

d. Federal

Ans: A

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Empire on Daily Life

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

6. The leading meaning of part-amongicularize and persomal empire is to produce utilitys to ______.

a. the federal empire

b. other part-amongicularizes

c. their population

d. wards

Ans: C

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Empire on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

7. Fire departments are comprehensively run by ______ empires.

a. persomal

b. county

c. part-amongicularize

d. federal

Ans: A

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Empire on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

8. The proportionately rule of decomposition uses ______ and ______ as the reason for regular description.

a. comparisons, dissonances

b. similarities, dissonances

c. similarities, comparisons

d. dissonances, data

Ans: B

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

9. Variance is another regulate for ______.

a. similarities

b. comparison

c. decomposition

d. dissonance

Ans: D

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

10. Governments at each roll feel basic ______ that find comparisons feasible.

a. similarities

b. dissonances

c. attributes

d. variance

Ans: A

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

11. The appreciate of soda in contrariant part-amongicularizes may modify due to ______.

a. variations in the tax rate

b. the appreciate of the dollar

c. the truth that some nation veritably approve soda

d. the Great Recession

Ans: A

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

12. ______ is the most thronged part-amongicularize in the United States.

a. Texas

b. New York

c. California

d. Florida

Ans: C

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

13. The ______ findup of a part-amongicularize is approvely to rule attitudes encircling collective good-natured-natured-fortune programs.

a. historical

b. variation

c. population

d. sociodemographic

Ans: D

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

14. States delay older populations aspect ______ require for information exhausting.

a. equal

b. further

c. near

d. no

Ans: C

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

15. Cartograms use things such as ______ rather than illimitableness to enact areas on a map.

a. topography

b. population

c. colors

d. textures

Ans: B

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

16. New Mexico is an sample of a part-amongicularize delay ______ population and ______ sum of geographic illimitableness.

a. an middle, a comprehensive

b. a narrow, an middle

c. a comprehensive, an middle

d. a narrow, a comprehensive

Ans: D

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

17. General attitudes and beliefs encircling empire are complicated in a part-amongicularize’s ______.

a. identicality

b. gregarious humanization

c. sociodemographics

d. topography

Ans: B

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

18. ______ and ______ encircling empire find up a part-amongicularize’s gregarious humanization.

a. Attitudes, beliefs

b. Beliefs, trust

c. Sociodemographics, attitudes

d. Population, beliefs

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

19. Elazar argues that gregarious humanization stems from a part-amongicularize’s ______.

a. tax rate

b. pay

c. bloated domiciliary product

d. dregs history

Ans: D

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

20. There were ______ separate character(s) of settlers in the United States, according to Elazar.

a. one

b. two

c. three

d. four

Ans: C

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

21. Which of the forthcoming is an sample of a moralistic part-amongicularize?

a. Nebraska

b. Wisconsin

c. Texas

d. Wyoming

Ans: B

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

22. Individualistic part-amongicularizes estimate part-amongnership in politics is for ______ reasons.

a. calling

b. community

c. indivisible

d. collective

Ans: C

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

23. ______ gregarious humanizations do not see a role in politics for amateurs.

a. Progressive

b. Traditionalistic

c. Moralistic

d. Individualistic

Ans: D

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

24. States delay further effeminate part-amongicularize legislators keep to be ______.

a. conservative

b. indivisibleistic

c. moralistic

d. traditionalistic

Ans: C

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

25. States that appreciate leaving gregarious decisions to elites are approvely to feel ______ effeminate legislators.

a. fewer

b. further

c. the similar sum

d. no

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

26. In traditionalistic part-amongicularizes, politics is for ______.

a. everyone

b. women

c. elites

d. progressives

Ans: C

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

27. Traditionalistic part-amongicularizes are repeatedly ______.

a. comprehensive

b. thronged

c. urban

d. rural

Ans: D

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

28. The gregarious humanization associated delay the American South is ______.

a. traditionalistic

b. moralistic

c. indivisibleistic

d. conservative

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

29. The two gregarious humanizations that strain identical occasion are ______ and ______.

a. indivisibleistic, progressive

b. indivisibleistic, moralistic

c. traditionalistic, moralistic

d. traditionalistic, indivisibleistic

Ans: D

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

30. Device modify and reversal are most repeatedly root in ______ part-amongicularizes.

a. traditionalistic

b. conservative

c. moralistic

d. indivisibleistic

Ans: C

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

31. ______ part-amongicularizes keep to exhaust the smallest coin on information.

a. Traditionalistic

b. Progressive

c. Moralistic

d. Individualistic

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

32. Individualistic humanizations estimate empires should ______.

a. guard the foothold quo

b. be utility producers

c. advance the generally-unconcealed interest

d. be device innovators

Ans: B

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

33. ______ part-amongicularizes feel the most competitive gregarious part-amongies.

a. Moralistic

b. Individualistic

c. Traditionalistic

d. Progressive

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

34. Regional economic dissonances rule tax burdens, generally-unconcealed utilitys, and ______.

a. geography

b. agriculture

c. topography

d. device priorities

Ans: D

Answer Location: Economy

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

35. Texas exhausts proportionatelyly near space and essence preparing for ______ than does California.

a. hurricanes

b. fires

c. earthquakes

d. tornados

Ans: C

Answer Location: Geography and Topography

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

36. ______ part-amongicularizes feel speaking difficulties arranging instruct mien.

a. Small, rural

b. Large, rural

c. Small, urban

d. Large, urban

Ans: B

Answer Location: Geography and Topography

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

37. The biggest courseblock on the course to device exercise in most part-amongicularizes is ______.

a. part-amongisanship

b. infirm leadership

c. failure of funds

d. overregulation

Ans: C

Answer Location: Laboratories of Democracy

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

38. Which of the forthcoming is NOT raled by empire?

a. schoolmistress certification

b. curriculum requirements

c. insurance standards

d. parental involvement in instructs

Ans: D

Answer Location: Laboratories of Democracy

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

39. The Great Recession in the United States happened in ______.

a. 2000–2001

b. 2002–2003

c. 2008–2009

d. 2009–2010

Ans: C

Answer Location: Laboratories of Democracy

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

40. The mix of the age and ethnicity of a part-amongicularize, or its ______, can application its politics.

a. socioeconomic foothold

b. sociodemographics

c. variance

d. population

Ans: B

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

41. Which of the forthcoming is NOT an posterity for part-amongicularizes and persomalities?

a. population increases

b. population decreases

c. interdiplomatic relations

d. decreased tax revenue

Ans: C

Answer Location: Conclusion

Learning Objective: 1-5: Summarize

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

42. New Jersey has hearty ______.

a. persomal empires

b. common ties

c. oligarchical humanization

d. moralistic history

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

43. ______ part-amongicularizes feel the most fragmented gregarious humanization.

a. Moralistic

b. Individualistic

c. Traditionalistic

d. Progressive

Ans: B

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

44. What percentage of American seed-plot wards watch generally-unconcealed universities?

a. 40 percent

b. 50 percent

c. 60 percent

d. 70 percent

Ans: D

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Politics on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

45. What is onflow?

a. the manner of initiative force abroad from the part-amongicularizes and giving it to the federal empire

b. the manner of initiative force abroad from the federal empire and giving it to the part-amongicularizes

c. the preferment of new ways to unfold old, high-profile problems

d. the part-amongicularizes’ assurance on the federal empire to cling fiscally unfoldnt

Ans: B

Answer Location: Laboratories of Democracy: Onflow and the Limits of Government

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

46. Using similarities and dissonances betwixt part-amongicularizes as the reason for regular description is unconcealed as the ______.

a. Socratic rule

b. pluralistic rule

c. part-amongicularize-focused rule

d. proportionately rule

Ans: D

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice: Yes, They Veritably Do Tax Dogs in West Virginia

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

47. Which of the forthcoming find up a population’s sociodemographics?

a. age, information, and pay

b. age, gender, and pay

c. age, extent, and ethnicity

d. age, pay, and gender

Ans: C

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

48. Moralistic gregarious humanization is most habitually root in the ______ part-among-among of the United States.

a. northern and middle

b. southern

c. western

d. metropolitan

Ans: A

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

49. Traditionalistic part-amongicularizes keep to be those delay ______ as the ocean economic earnestness.

a. technology

b. agriculture

c. manufacturing

d. entertainment

Ans: B

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

50. Moralistic part-amongicularizes keep to aspect empire as ______.

a. calling focused

b. indivisibleized

c. cooperative

d. elite

Ans: C

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

True/False

51. Older Americans keep to utterance at loftier rates than younger ones.

Ans: T

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

52. The Great Recession of 2008–2009 caused generally-unconcealed seed-plot teaching to go down.

Ans: F

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Politics on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

53. Private university wards captivate out further ward loans, on middle, than generally-unconcealed university wards do.

Ans: T

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Politics on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

54. Particularize and persomal empires rale impart and sewer systems.

Ans: T

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Politics on Daily Life

Learning Objective: 1-1: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

55. Particularize and persomal empires are spring by the basic rules of the Constitution.

Ans: T

Answer Location: Laboratories of Democracy: Onflow and the Limits of Government

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

56. Moralistic part-amongicularizes feel the last utterancer turnout.

Ans: F

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

57. There are multifarious effeminate legislators in Kentucky.

Ans: F

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

58. Geography can rule the absorb of seed-plot.

Ans: T

Answer Location: Geography and Topography

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

Short Answer

59. ______ is the manner of initiative force and calling abroad from the federal empire and giving it to the part-amongicularizes.

Ans: Devolution

Answer Location: Laboratories of Democracy: Onflow and the Limits of Government

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

60. Louis Brandeis feeling part-amongicularizes’ power to illustration delay device as ______.

Ans: laboratories of democracy

Answer Location: Laboratories of Democracy: Onflow and the Limits of Government

Learning Objective: Knowledge

Cognitive Domain: 1-1: Identify

Difficulty Level: Easy

61. ______ is an sample of a federal city.

Ans: Washington, D.C.

Answer Location: Laboratories of Democracy: Onflow and the Limits of Government

Learning Objective: 1-3: Describe

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

62. The dissonance betwixt units of decomposition on a part-amongicular appraise is unconcealed as ______.

Ans: variance

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice: Yes, They Veritably Do Tax Dogs in West Virginia

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

63. Sociodemographics consist of a population’s extent, age, and ______.

Ans: ethnicity

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

64. ______ humanizations aspect politics as a media to terminate the good-natured-natured.

Ans: Moralistic

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Knowledge

Difficulty Level: Easy

65. The shared attitudes and beliefs encircling empire are ______.

Ans: gregarious humanization

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

66. ______ humanizations aspect politics as a media to terminate indivisible goals.

Ans: Individualistic

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

67. Vermont is a good-natured-natured-natured sample of a part-amongicularize delay ______ gregarious humanization.

Ans: moralistic

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Application

Difficulty Level: Difficult

68. The gregarious humanization that emphasizes oceantaining the stout collective regulate is ______.

Ans: traditionalistic

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Application

Difficulty Level: Difficult

Essay

69. Discuss the ocean dissonances betwixt the three gregarious humanizations in the United States.

Ans: Answers may modify.

Answer Location: Humanization and History

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Analysis

Difficulty Level: Difficult

70. How do variations in geography and topography swing device?

Ans: Answers may modify.

Answer Location: Geography and Topography

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Analysis

Difficulty Level: Difficult

71. What is onflow, and how has it swinged part-amongicularize devicemaking?

Ans: Answers may modify.

Answer Location: Laboratories of Democracy: Onflow and the Limits of Government

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Application

Difficulty Level: Difficult

72. What are some of the truthors that rule seed-plot teaching rates?

Ans: Answers may modify.

Answer Location: The Application of Particularize and Persomal Politics on Daily Life

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Comprehension

Difficulty Level: Medium

73. What is the proportionately rule of decomposition, and what are the benefits of its use?

Ans: Answers may modify.

Answer Location: The Proportionately Rule in Practice: Yes, They Veritably Do Tax Dogs in West Virginia

Learning Objective: 1-2: Discuss

Cognitive Domain: Analysis

Difficulty Level: Difficult

74. How do a part-amongicularize’s sociodemographics rule its policies?

Ans: Answers may modify.

Answer Location: Sociodemographics

Learning Objective: 1-4: Identify

Cognitive Domain: Analysis

Difficulty Level: Difficult